Snygg jacka året runt på modet

Jackor och ytterplagg är, som du säkert är plågsamt medveten om, inte bara en fråga för höst- och vintermodet på våra breddgrader. Moderiktiga jackor är hårdvara i garderoben året runt, även under vår och sommar. Även om vi upplevt många varma sommarnätter de senaste somrarna är nog många frusna midsommaraftnar fortfarande att vänta… Men värm dig med stil!

Det räcker inte längre att ha en favoritjacka till alla tillfällen – i alla fall inte om du har siktet inställt på en moderiktig stil! Nu för tiden är det självklart att variera jackan på samma sätt som du byter andra kläder. Vilken du väljer för dagen har helt och hållet att göra med vad som passar tillfället och din övriga outfit. Hitta inspiration inför resten av 2021 och häng med i svängarna, för i modebranschen går det fort!

Även under år som 2021, när en klassisk jacka är på modet på herr avdelningen, kan det finnas anledning att se över beståndet i garderoben. Att följa modet behöver inte betyda att ständigt köpa nya plagg, men det är ofta så att man hänger sig fast vid sina gamla favoriter för länge. Passform och skick är A och O för att din silhuett ska kännas medveten.

Dags att uppdatera din jacka?

King magazine rapporterar att vårens trendigaste material är svart, blankt och sportigt. Kanske tänker du att det stämmer bra in på jackan som redan hänger i hallen – men här gäller det inte bara att färgen och materialet stämmer! I år är det en clean look som gäller, och här kommer en hård fråga: hur väl vårdar du dina ytterplagg? Att hålla en jacka i snyggt skick, särskilt när materialen lutar åt det funktionella och sportiga, är något av en konst. Det är inte hög modegrad på slitna jackor i år! Snyggt, rent, fräscht och strikt ska det vara. Du får själv avgöra: är din svarta sportjacka i bra nog skick eller är det dags för ett nyinköp?

En annan fråga som kan vara avgörande för om jackan du redan har i garderoben är god nog för modet 2021 är denna: hur sitter din bomber? Bomberjackan verkar ständigt vara populär, men med vissa twister beroende på vilket modeår som är aktuellt. Viktigt för i år är att din bomber är stor nog att rymma både dig själv och en luvtröja. Stramar jackan när du knäpper den får du bita i det sura äpplet och gå upp en storlek!

Direct