Du klär dig som du inreder

Vi har alla våra tankar och känslor inför kläderna vi bär, likväl som vi har det inför inredningen vi väljer till våra hem. Det många inte tänker på är att de här två delarna ofta korrelerar – din inredning speglar ofta din klädstil.

Lys upp din stil

Älskar du stilrena och eleganta kläder i mer exklusiva material? Då är chansen stor att du tänker likadant när du väljer inredning och dekorationer till ditt hem. Är du istället mer benägen att klä dig i romantiska, bohemiska och böljande kläder, är förmodligen ditt hem smyckat i liknande stil. Är du i en tuff period där du inte riktigt vet vart du ska ta vägen i livet, är risken stor att det börjar synas i din inredning också efter en tid. Det är en intressant iakttagelse att göra, speciellt om du står i startgroparna att komma på fötter igen efter en tuff tid i livet. Hur inreder du ditt hem då, vem är du och vad vill du ge uttryck för? När du letar efter inredning som passar dig är ett tips att leta efter vacker belysning från Markslöjd, då de ofta har något för alla. För oavsett vilken stil du beslutar dig för i resten av ditt hem, är belysningen viktig för att få allt att knytas ihop på rätt sätt, och det hjälper till att skapa den atmosfär du är ute efter.

Förändringar över åren

Har du varit på botten och vänt är det en oerhörd befrielse att plötsligt kunna lägga pengar på inredning igen, och med en bättre ekonomi finns också möjlighet att titta över din garderob. Chansen är stor att den kommer matcha din nya inredning, medvetet eller omedvetet, så passa på att känna in exakt vilken typ av klädstil du vill ha och uppdatera din garderob efter hand. För att roa dig själv kan du börja titta mer medvetet på de här sakerna när du besöker nära och kära – tycker du att teorin med inredning och klädstil stämmer? Vad händer när man flyttar tillsammans med någon, och hur har de här detaljerna ändrats under årens lopp fram till nu? När du blir nyfiken på en ny klädstil – vill du då gärna ändra något i ditt hem också?

Direct