Mode under och efter graviditeten

Idag finns det betydligt fler sätt att upprätthålla en snygg stil under graviditeten än tidigare. Du hittar bland annat trendiga mammakläder till både budgetpris och dyrare prislapp. Sen är nutidens mode mer flexibelt än förr och du kan med enkla medel mixa och maxa utifrån kropp och smak.

Här ger vi modetips till dig som är eller försöker att bli gravid. Hur behåller du en trendig stil med gravidmage och hur förnyar du garderoben efter graviditeten? Mer om detta i vår artikel här nedan, häng med och bli inspirerad!

Planering A och O

Det kanske första som är värt att nämnas i detta sammanhang är att planering spelar en viktig roll från dag ett under graviditeten. Även om de nio månaderna känns som en evighet kommer tiden gå snabbare än du tror och vips är gravidmagen framme. Helt plötsligt passar ingenting från din vanliga garderob och som modeintresserad känns det naturligtvis lite surt. Det hör så klart till saken att du inte har samma energi och ork in i graviditeten. Att springa runt i butiker för att shoppa trendiga kläder som ska passa magen och kännas bekväma brukar inte vara prioritet. Därför är det stående tipset att redan i ett tidigt skede försöka planera din graviditetsgarderob, men även tiden efteråt. Med ditt lilla knyte i famnen finns inte många stunder att shoppa kläder till dig själv.

Det är allt annat än ett säkert kort att du är i samma form direkt efter förlossningen som innan graviditeten. Tänk därför på att dina vanliga kläder förmodligen inte passar lika perfekt som innan. Kroppen behöver en liten tid för att ta igen sig och du bör dessutom ge din kropp sköna passformer på kläder. Snäva plagg som inte sitter skönt är sällan något du suktar efter när du är hemkommen från BB. Dina kompisar och familj kanske vill ha en baby shower för dig? Då passar det utmärkt att önska något till dig själv vid sidan av klassisk blöjtårta och bebisprylar. Önska dig något fint att sätta på dig efter förlossningen. Kanske ett par snygga örhängen, en trendig mjukisdress eller nya underkläder!

Köpa mammakläder

Du kan smidigt shoppa snyggt mammamode på nätet hos både stora och små e-handelsaktörer. Ta dina mått varje vecka för att vara säker på att det du beställer kommer att passa den växande magen. Mjuka material är viktigt och dagens mode är fördelaktigt för gravida kvinnor. Volym och sköna material är trendigt och du kan faktiskt hitta ”vanliga” plagg som du bara beställer i lite större storlek. I år är den sportiga trenden riktigt het i modesvängen, vilket passar gravida kvinnor perfekt.

Under graviditeten kan huden bli extra känslig så se till att satsa på kvalitet. Det får gärna kosta en slant extra om du blir garanterad sköna plagg som inte kliar eller besvärar. När graviditeten är över kan du sälja dina mammakläder vidare eller låta någon annan blivande mamma ärva plaggen. Det är bra för både plånbok och miljö – ett hållbart alternativ helt enkelt!

Direct